En av de stora anledningarna till att intresset för animation och infographics stadigt växer är dess unika fördelar att kommunicera mycket information på kort tid direkt till betraktaren – på ett underhållande sätt dessutom.


  • Startup Stock Photos
  • Startup Stock Photos
  • Startup Stock Photos

Att presentera en idé, verksamhet eller event med en förklarande och rolig infographic för att visa på hemsidan och sprida i sociala medier har visat sig gång på gång vara ett säkert drag för att sprida ett budskap stärka ett varumärke och öka försäljning.
Hectornado står även bakom flertalet mer eftertänksamma animationer för att sätta ljuset på en viss verklighet. Flera exempel av ovan nämnda filmer finns att se nedan eller i vår Portfolio.

Vanliga frågor:

Detta beror på flera olika faktorer. Inte bara total längd på den slutgiltiga filmen utan även teknik, antal scener, antal karaktärer och hur avancerade scenerna är bland annat. Även om manus och idé redan finns eller som det skall arbetas fram spelar roll. Därför måste pris sättas utifrån varje projekt. När vi samtalat om ramarna kring animationen skickar vi en offert.
Animation tar tid även om man arbetar snabbt. Det beror på att det är många steg i processen. Möten, manusarbete, manérarbete, design och bygge av karaktärer, tillverkning bakgrunder och andra designdelar, riggning av karaktärer, animation, klippning, ljudläggning, urval av musik är några av dessa delar. Efter samtal med er om er film tar vi fram en tidsram för det unika projektet.
En animation har ofta en mer filmiskt berättande medan en infographic eller motion graphics som det även kallas är rörlig grafik som skall förklara ett förlopp, en produkt eller liknande på ett pedagogisk, rioligt och informativt sätt. I portfolion nedan kan du se exempel på filmer under de båda kategorierna.